Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het Huis van de Poëzie: prijsvraag

Op Gedichtendag, 26 januari 2012, vormt binnen de historische muren van het Centraal Museum de poëzie het middelpunt van alle kunsten. Laat u meevoeren door de voordrachten van Rutger Kopland, Eva Gerlach, Judith Herzberg, Kees 't Hart, Hans Dagelet, Wim Hofman, Tonnus Oosterhoff, Frank Koenegracht en heel veel anderen. Doe mee aan de prijsvraag van deBuren en win een combinatieticket en poëziepakket!
Door deBuren op 5 jan 2012
Tekst

Op Gedichtendag, 26 januari 2012, vormt binnen de historische muren van het Centraal Museum de poëzie het middelpunt van alle kunsten. 

De collectie en het doolhofachtige gebouw van het Centraal Museum nodigen uit tot verkenning. De programmering van het zesde Huis van de Poëzie sluit daar perfect op aan. Elke hoek van het museum wordt die avond gevuld met gedichten. Net als het Huis van de Poëzie staat het Centraal Museum bekend om haar verscheidenheid. Hier vind je mode naast oude meesters, de geschiedenis van Utrecht én hedendaagse kunst en vormgeving. In dit Huis is ruimte voor reflectie en debat, voor deskundigen en doehetzelvers, voor een wervelstorm van vormen, beelden, muziek en mooie woorden.

Met gepaste trots presenteren wij u de dichters die dit jaar zullen voordragen in het Huis van de Poëzie. Laat u meevoeren door de voordrachten van Rutger Kopland, Eva Gerlach, Judith Herzberg, Kees 't Hart, Hans Dagelet, Wim Hofman, Tonnus Oosterhoff, Frank Koenegracht en heel veel anderen. Lees meer over alle dichters.

U kunt nu online kaarten kopen op de website. Liever een papieren kaartje? Dan kunt u terecht bij Boekhandel Bijleveld op het Janskerkhof, Savannah Bay in de Telingstraat, De Literaire Boekhandel op de Lijnmarkt en bij het Centraal Museum. Op de avond zelf kunt u vanaf ca. 45 minuten voor aanvang kaarten kopen bij de kassa bij de publieksingang van het Centraal Museum op het Nicolaaskerkhof, mits er nog kaarten zijn. U weet inmiddels dat het Huis van de Poëzie snel uitverkocht raakt... Wees er dus op tijd bij!

Doe mee en win een combinatieticket en poëziepakket!
deBuren en het Huis van de Poëzie bieden u de mogelijkheid kans te maken op een arrangement. De drie winnaars van onderstaande prijsvraag krijgen met hun partner gratis toegang tot het Huis van de Poëzie 2012, een treinretour België-Utrecht en een poëziepakket. De nummer 1 eet en overnacht in hotel/restaurant De Rechtbank, dat u een geheel verzorgd verblijf in Utrecht aanbiedt.

Prijsvraag
Vorig jaar werd een gedicht van Ingmar Heytze onthuld in het Stadhuis, welk gedicht van een Vlaamse dichter zou dit jaar in het Centraal Museum moeten hangen en waarom?
Beantwoord deze vraag hier en win!
Reageren kan tot en met 8 januari 2012.

 

Vertel het verder: