Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Huis van de Poëzie: de live poëziebloemlezing waar je doorheen kan lopen!

Donderdag 26 januari is het Gedichtendag en vindt in Utrecht de zesde editie plaats van het Huis van de Poëzie. In het Centraal Museum is in alle hoeken en gaten poëzie te ontdekken tijdens de ‘enige live-poëziebloemlezing waar je zelf doorheen kunt lopen’! Ook citybooks is weer van de partij, want een citybook kan een verhaal of een essay zijn, maar ook een reeks gedichten. Ester Naomi Perquin en Erik Lindner presenteren dit jaar hun citybooks.
Door deBuren op 17 jan 2012
Tekst

huis van de poezieDonderdag 26 januari is het Gedichtendag en vindt in Utrecht de zesde editie plaats van het Huis van de Poëzie. In het Centraal Museum is in alle hoeken en gaten poëzie te ontdekken tijdens de ‘enige live-poëziebloemlezing waar je zelf doorheen kunt lopen’!

Ook citybooks is weer van de partij, want een citybook kan een verhaal of een essay zijn, maar ook een reeks gedichten. Na de overhandiging van het eerste exemplaar van citybooks Utrecht aan burgermeester Aleid Wolfsen vorig jaar, presenteren Ester Naomi Perquin en Erik Lindner presenteren dit jaar hun citybooks.

erik lindner © Gezett.dedeBuren heeft een citybookskamer op de eerste verdieping in het Huis van de Poëzie. Om 20:30 draagt Erik Lindner daar zijn citybook over Charleroi voor: hij schreef tien gedichten over de Waalse industriestad. Om 22:00 is het de beurt aan Ester Naomi Perquin. Zij zal uit haar kersverse citybook over Boekarest voordragen en de luisteraars voorzien van een eenpersoonsreisadvies. Ester Naomi Perquin © maatje van eckDaarnaast kunt u de foto’s van Sander Buyck (Charleroi) en Christian Binder (Boekarest) bekijken. Uiteraard zijn de citybooks die Astrid Lampe en Onno Kosters over Utrecht schreven nog altijd gratis te lezen en te beluisteren in het Nederlands, Engels en Frans!

Het avondprogramma is zeer divers, er valt poëzie in alle vormen en maten te ontdekken. Een greep uit het aanbod: verhalenverteller en sprookjeshiphopper Kapabel rapt onder begeleiding van toetsenist Niels Broos. Studium Generale presenteert rap en spoken word. De eerste Utrechtse stadsdichter, en huisfilosoof van het Centraal Museum, Ingmar Heytze presenteert zijn bundel Ademhalen onder de maan. De Asfaltfeeën brengen zijn gedichten. Ook is er een speciaal Franz Kafka-programma samengesteld door Salon Saffier. Zijn werk wordt besproken en enkele gedichten werden op muziek gezet door gitarist Jan Guichelaar. Aspirantdichters kunnen advies vragen tijdens het poëtisch spreekuur. De bloemlezing De Nederlandse poëzie in pocketformaat wordt door de samenstellers Chrétien Breukers en Philip Hoorne gepresenteerd. In ‘The International Room’ bespreken dichters uit verschillende landen hun werk in verschillende talen.

Voor informatie en tickets (16 euro / 12,50 euro studenten) zie www.huisvandepoezie.nl

Vertel het verder: