Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hard//hoofd: Buren

Hard//hoofd is een dagelijks online tijdschrift met scheppende kunst en beschouwende journalistiek in de vorm van tekst, beeld en geluid. Elke week plaatsen wij hun beste illustraties op onze site. Vandaag geven wij het bewegende beeld aan Julia Veldman.
Door deBuren op 10 feb 2012
Tekst

Hard//hoofd is een dagelijks online tijdschrift met scheppende kunst en beschouwende journalistiek in de vorm van tekst, beeld en geluid. Elke week plaatsen wij hun beste illustraties op onze site. Vandaag geven wij het bewegende beeld aan Julia Veldman.

Julia Veldman studeerde in 2011 af aan de Design Academy in Eindhoven. In deze video portretteert zij de achterstandsbuurt waar ze een tijdje woonde. "Ondanks het feit dat we leven in een zogenaamde ‘connected world', zijn we misschien wel geisoleerder dan ooit. Vaak kennen we niet eens onze eigen buren." Voor deze stopmotionfilm bouwde Julia haar buurt tot in detail na. Het resultaat is een duistere, dreigende omgeving die slechts in de verte doet herinneren aan bewoners die er misschien wel ooit waren.

© Julia Veldman

Vertel het verder: