Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het Liegend Konijn bestaat 10 jaar!

'Het Liegend Konijn' bevat uitsluitend nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van bekende dichters en talentvolle debutanten. Twee keer per jaar brengt het literaire tijdschrift poëzie van jonge en oudere dichters met zeer uiteenlopende poëtica’s. Ook in 2012, de tiende jaargang reeds, zet 'Het Liegend Konijn', verwonderd en eigenzinnig, zijn tocht verder. Het is feest op woensdagmiddag 11 april in De Literaire Loketten van het Vlaams Parlement met de drie laureaten van de debuutprijs Het Liegend Konijn: Ester Naomi Perquin, Ruth Lasters en Lieke Marsman. Reserveer vast uw plaats!
Door deBuren op 13 feb 2012
Tekst

Het Liegend Konijn bevat uitsluitend nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van bekende dichters en talentvolle debutanten. Twee keer per jaar brengt het literaire tijdschrift poëzie van jonge en oudere dichters met zeer uiteenlopende poëtica’s. Ook in 2012, de tiende jaargang reeds, zet Het Liegend Konijn, verwonderd en eigenzinnig, zijn tocht verder. Het eerste nummer van deze jubileumjaargang bevat 194 nieuwe gedichten van 33 dichters, 19 uit Nederland en 14 uit Vlaanderen.



Op woensdagmiddag 11 april staat Het Liegend Konijn centraal in De Literaire Loketten van het Vlaams Parlement. Het wordt een literair feestje met de drie laureaten van de debuutprijs Het Liegend Konijn: Ester Naomi Perquin, Ruth Lasters en Lieke Marsman. Reserveer vast uw plaats!

 

Het Liegend Konijn wordt uitgegeven door Van Halewyck, Leuven en Van Gennep, Amsterdam.
Een abonnement op jaargang 10, twee nummers van telkens circa 250 bladzijden, bedraagt 40,- €, portkosten inbegrepen.
Abonnering rechtstreeks door storting op rekening IBAN BE 41 0013 9247 4810 • BIC GEBABEBB Het Liegend Konijn, Diestsesteenweg 71A • BE-3010 Leuven • e-mail: info@vanhalewyck.be • telefoon: +32 16/35 33 06
Het Liegend Konijn is ook verkrijgbaar in de boekhandel.


In de pers:
Het Liegend Konijn is altijd weer een ontdekkingstocht, want allerlei poëtica’s komen naast elkaar voor.’ (De Morgen)
Het Liegend Konijn biedt een panorama van het hedendaagse poëzielandschap en bevat waardevol werk van onderling sterk verschillende dichters.’ (De Standaard)
‘Regels die nog kraken van versheid, waar de woorden van kenners en liefhebbers niet overheen zijn gegaan, die ongereptheid maakt Het Liegend Konijn zo aantrekkelijk.’ (de Volkskrant)
‘Voor wie wil weten wat er in de Nederlandstalige poëzie gebeurt, is Het Liegend Konijn onmisbaar.’ (Vrij Nederland)
Het Liegend Konijn is een tijdschrift om te koesteren.’ (De Papieren Man)
Het Liegend Konijn heeft een bijzonder fraaie vormgeving, sober maar elegant, die volledig in dienst staat van de poëzie.’ (Poëzierapport)

Vertel het verder: