Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Eerste namen Mind the Book bekend

De tweede editie van Mind the Book in de Gentse Vooruit loopt van vrijdag 9 tot zondag 11 maart. Het festival rond boeken en actualiteit opent met György Konrád en Guy Verhofstadt. Verder zijn o.m. Arnon Grunberg, Rob Riemen, Ian Buruma, Hans Achterhuis, Gerrit Komrij, Joost Swarte, Peter Van Straaten verwacht. deBuren organiseert in het kader van Mind the Book een Mediacafé en toont een documentaire over De Groene Amsterdammer. Op zondagnamiddag presenteren we een programma rond de citybooks van Simone Lenaerts, Anna Luyten en Bernard Dewulf. Bezoek ons op onze stand en laat een literair tatoeëerder de titel van uw favoriet boek of personage op uw lichaam tekenen.
Door deBuren op 14 feb 2012
Tekst

De tweede editie van Mind the Book in de Gentse Vooruit loopt van vrijdag 9 tot zondag 11 maart. Het festival rond boeken en actualiteit opent officieel op vrijdag met György Konrád en Guy Verhofstadt. De dagopener van zaterdag 10 maart is een gesprek tussen Arnon Grunberg, Rob Riemen en Ian Buruma. Verder worden die dag verwacht: Hans Achterhuis, Haifa Zangana, Emmanuel Carrère, Gerrit Komrij, Deborah Scroggins, Stine Jensen, Peter Mertens, Joost Swarte, Peter Van Straaten e.a.

Op zondag 11 maart opent Tom Holland het programma met een lezing over het ontstaan van de islam. Meer namen op de groeiende affiche voor zondag 11 maart zijn o.a. Joost Vandecasteele, Paul Cliteur, Ivo Victoria, Ludo Abicht, Nic Balthazar, Boudewijn Chabot, Elly Van Eeghem.

deBuren op Mind the Book
Op zaterdag om 16:30 kunt u ons Mediacafé bijwonen: Nieuws dat verzin je niet. Samen met Karel van den Berg, Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer), Wouter Verschelden (De Morgen), Piet Piryns (Knack) en Lisbeth Imbo (Radio 1) werpen we een blik achter de redactieschermen van weekbladen. Aansluitend om 18u tonen we ook de erg ‘typerende’ documentaire DWARS over De Groene Amsterdammer.

Op zondagnamiddag (15:30 – 16:30) staan de citybooks van deBuren op het programma. Simone Lenaerts, Anna Luyten en Bernard Dewulf dragen voor uit hun verhalen over respectievelijk Graz, Boekarest en Oostende en gaan met elkaar in gesprek over leven en lezen, over reizen en schrijven.

Littattoo
Aan de stand van deBuren treedt illustrator en cartoonist Jangojim (jangojim.blogspot.com) op als literair tatoeëerder. Laat een titel van een favoriet boek of personage op uw arm tekenen. Of kies voor een citybooktitel en tooi u als ‘De messenmaker van Tbilisi'! (maak uw keuze nu al op www.city-books.eu)

Alle info op www.mindthebook.be


Vertel het verder: