Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Josse De Pauw schittert in theaterstuk met tekst van Thomas Gunzig

De Brusselse schrijver Thomas Gunzig en documentairemaker Manu Riche hebben samen de KVS-productie Raymond gemaakt, over de legendarische voetbaltrainer Raymond Goethals. Acteur Josse De Pauw puurt uit de tekst een intense vertolking van de ‘grote kleine man’. In De Standaard en De Morgen verschenen al lovende recensies over het stuk, zowel voor de performance van De Pauw, als voor de uitstekende tekst van Gunzig. Wie al eens van Thomas Gunzigs schrijven wil proeven kan zijn citybook La Réserve over Charleroi ontdekken, ook in Nederlandse en Engelse vertaling.
Door deBuren op 29 feb 2012
Tekst

Raymond©ElsVandeKerckhoveDe Brusselse schrijver Thomas Gunzig en documentairemaker Manu Riche hebben samen de KVS-productie Raymond gemaakt, over de legendarische voetbaltrainer Raymond Goethals. Goethals (1921-2004) is vooral bekend als succesvolle coach van de Rode Duivels. Gunzig ging bij het schrijven van de monoloog naar eigen zeggen op zoek naar ‘de kleine verhalen verborgen in de grote’. Acteur Josse De Pauw puurt uit de tekst, onder regie van Manu Riche, een intense vertolking van de ‘grote kleine man’. In De Standaard en De Morgen verschenen al lovende recensies over het stuk, zowel voor de performance van De Pauw, als voor de uitstekende tekst van Gunzig. Het stuk speelt nog tot 10 maart in KVS en doet daarna nog enkele zalen aan. Meer informatie op www.kvs.be.

Thomas GunzigWie al eens van Thomas Gunzigs schrijven wil proeven kan zijn citybook La Réserve over Charleroi ontdekken op www.city-books.eu. Gunzig ging twee weken in residentie in de industriestad, waar een vergeten tandenborstel hem op vreemde plaatsen doet belanden. De Engelse vertaling The Reservation is ook beschikbaar en de Nederlandse vertaling Het Reservaat is eveneens te lezen. Naast dit citybook schreef Gunzig voor deBuren ook het Radioboek La Gambas en het Radioboek voor kinderen De belangrijkste uitvinding ter wereld.

Josse de Pauw © Danny WillemsOok van Josse De Pauw is een Radioboek te beluisteren en te downloaden. Hij schreef Voor altijd , een verhaal over Narcissus Vliegenvanger die na een verwarrende droom zijn bovenbuurvrouw achterna reist naar Japan.


Manu Riche
is een van de meest verdienstelijke documentairemakers van België (Striptease, Hoge Bomen,…) en op zaterdag 3 maart te gast in Cinema Zuid tijdens IDFA on Tour, een best of van het jaarlijkse documentairefestival met onder meer een debat over hedendaagse documentaires. Meer informatie over deze activiteit leest u hier


Beeld © ElsVandeKerckhove
Foto © Danny Willems

Vertel het verder: