Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Postkaarten uit Brussel

Het boek 'Epilogue' is het resultaat van het Brusselse stadsproject 'Postcards from the Future'. Dat project was een parcours dat negen Brusselse wijken aandeed en er met de inwoners en gebruikers van deze plekken aan postkaarten en performances werkte. U kunt dit boek winnen door een mailtje te sturen naar info@deburen.eu. (Mailen kan tot 30 juli.)
Door deBuren op 5 jul 2012
Tekst

Postcards from the Future was een stadsproject van het kunstenaarscollectief C&H dat in het theaterseizoen 2010-2011 plaatsvond in Brussel, in samenwerking met KVS en een twintigtal andere Brusselse instellingen.

Epilogue
is een boek dat terugblikt op het parcours van Postcards from the Future, dat negen verschillende Brusselse wijken aandeed en er met de inwoners en gebruikers van deze plekken aan negen verschillende postkaarten en performances werkte.

Een jaar lang speelde Postcards from the Future zich af op uiteenlopende plekken in de stad en betrok het erg diverse bevolkingsgroepen die doorgaans zelden elkaars pad kruisen. Het boek wil deze veelheid samenbrengen in één enkel werk. Het wil een overzicht bieden van het stadsproject aan al degenen die er deel van uitmaakten, zowel de participanten als het publiek.

Epilogue documenteert niet enkel de negen postkaarten en performances, maar werkt de specifieke thematieken ervan verder uit. Het portretteert negen verschillende interacties met de stad, met haar verschillende buurten, bevolkingsgroepen, administraties,...

Ter gelegenheid van de boekvoorstelling, die op 13 juni 2012 plaatsvond in KVS, werd een tiende en laatste Postcard from the Future  gerealiseerd: C&H trachtte de 350 participanten van de negen voorbije postkaarten te verzamelen voor één groot familieportret.

EPILOGUE — Postcards from the Future

C&H [Heike Langsdorf, Christophe Meierhans, Christoph Ragg]
redactie: Sébastien Hendrickx
grafische vormgeving: Manuela Dechamps Otamendi
uitgegeven door: MER. Paper Kunsthalle
160p.

U kunt dit boek winnen door voor 30 juli een mailtje te sturen naar info@deburen.eu.

 

 

Vertel het verder: