Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren feliciteert Leen Van Dijck

Op zijn Nieuwjaarsreceptie van vrijdag 25 januari reikte het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) de vijfde Parnassusprijs uit aan Leen Van Dijck, directeur van het Letterenhuis in Antwerpen. deBuren feliciteert haar van harte met deze terechte bekroning!
Door deBuren op 30 jan 2013
Tekst

Op zijn Nieuwjaarsreceptie van vrijdag 25 januari reikte het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) de vijfde Parnassusprijs uit aan Leen Van Dijck, directeur van het Letterenhuis in Antwerpen. Met de Parnassusprijs, waaraan geen geldprijs verbonden is, wil het VFL een persoon huldigen die zich achter de schermen bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de letteren in Vlaanderen. Leen Van Dijck kreeg een kunstwerk van Ephameron. deBuren feliciteert haar van harte met deze terechte bekroning!

Matthijs de Ridder somde in zijn laudatio verschillende redenen op waarom Leen Van Dijck deze prijs ontving, maar de belangrijkste vond hij toch deze: “Maar Leen, je krijgt deze prijs vooral omdat jij als geen ander begrijpt dat een rijke traditie als de Vlaamse letteren niet zonder de levende literatuur kan en dat de geschiedenis het omgekeerd ook niet redt zonder de literatuur van vandaag. Het Letterenhuis is hét kruispunt waar die twee werelden elkaar ontmoeten, en het is jouw verdienste dat die twee werelden elkaar daar ook blijven ontmoeten.”

deBuren denkt met liefde terug aan de mooie evenementen die we samen organiseerden, waaronder de felgesmaakte reeks Het Literaire Pleidooi, en hoopt in de toekomst het Letterenhuis en Leen weer te bezoeken.

Vertel het verder: