Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

BOG. wint Jongtheaterprijs Theater aan Zee

Op de laatste dag van Theater Aan Zee in Oostende werden de prijzen voor jong theater uitgereikt. Lisa Verbelen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Sanne Vanderbruggen wonnen de TAZ-KBC Jongtheaterprijs met hun voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. BOG. werd vorig jaar met steun van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Nederlands-Vlaams Huis deBuren gecreëerd en schetst in beeldende taal een hele levensboog, van de geboorte tot de dood.
Door deBuren op 17 jul 2014
Tekst

Op de laatste dag van Theater Aan Zee in Oostende werden de prijzen voor jong theater uitgereikt. Lisa Verbelen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Sanne Vanderbruggen wonnen de TAZ-KBC Jongtheaterprijs met hun voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren.

BOG. werd vorig jaar met steun van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Nederlands-Vlaams Huis deBuren gecreëerd en schetst in beeldende taal een hele levensboog, van de geboorte tot de dood. De jury over BOG.: 'Er is duidelijk veel spelplezier. Er is een mooie ritmering: zowel in de stemmen als in de emotionele bogen met als absolute top het hier-en-nu-moment. Het is een zeer volwassen en menselijke voorstelling met een rijke kijk op wat de levensloop is, en op wat ons bindt, zeer genereus en tegelijk confronterend. Het is intelligent hoe het uitstallen van het decor en de vorm van de tekst samenvallen.' Aan de prijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden. BOG. werd ook geselecteerd voor Circuit X, het platform dat jonge makers ondersteunt door hen een tournee langs cultuur- en gemeenschapscentra aan te bieden. BOG. is nog te zien tijdens de opening van Circuit X op Het Theaterfestival 2013 op 5 september, en verder nog in een aantal cultuur- en gemeenschapscentra verspreid over Vlaanderen en in de Brakke Grond.

Verder werd op TAZ ook de SABAM Jongtheaterschrijfprijs (€ 7.500) uitgereikt aan Michael Bijnens voor de tekst uit de voorstellingen Bloedspoor / o falso profeto / Iris. De publieksprijs van de provincie West-Vlaanderen voor Jong Theater (€ 2.500) werd gewonnen door Laura Groeneveld met de installatie Archief van Troost. De Elle-prijs voor strafste vrouwelijk talent werd gewonnen door Sabine Molenaar met de dansvoorstelling That's it, uit de mononomaden. Zij krijgt een uitgebreid interview en een fotoshoot in Elle. De prijs van de provincie West-Vlaanderen voor Jong Muziek werd gewonnen door de jonge muziekband Contra Contra.

Bron: VTi.be

BOG. is op woensdag 24 en donderdag 25 september te zien in de Brakke Grond. Lees meer en bestel kaarten online »

Vertel het verder: