Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Terug van vakantie maar toch nog zin om te reizen?

VIDEO | 'In de boekjes staat Stellenbosch omschreven als de parel van de West-Kaap met haar wijnboerderijen en de prestigieuze universiteit. Een vredige plek waar stoere rugbyjongens op blote voeten over straat lopen en de Kaaps-Hollandse gebouwen pronken in de Afrikaanse zon. Maar volgens Kobus (foto) is Stellenbosch niet zo vredig als het lijkt.' Bekijk dit geweldige filmpje van videokunsteaar Emma Lesuis over Stellenbosch.
Door deBuren op 20 aug 2013
Tekst

Dat de zomer een ideale tijd is voor luisterverhalen merkten we aan de hoge downloadcijfers van de luisterboeken van deBuren. In totaal werden de Radioboeken en citybooks nu al meer dan 3 miljoen keer gedownload. Misschien hoorde u wel een van de citybooks op de radio? De VPRO zond in augustus in het programma De Avonden maar liefst 20 verhalen uit.

Deze zomer zetten we ook nieuwe verhalen online: Luister maar eens naar Woonplaats, het stadsportret dat Annelies Verbeke over Gent schreef. Ze leest het kortverhaal zelf aan u voor. Of oefen uw Italiaans met de vertalingen van de Venetiaanse citybooks van Cees Nooteboom, Atte Jongstra, Rebekka de Wit of Luc Devoldere.

Binnenkort te beluisteren maar nu al te lezen zijn twee stadsportretten van Stellenbosch (Zuid-Afrika): Wildebeest van Saskia de Coster, en Papegaaien en andere vogels, een reeks gedichten van Arjen Duinker. Stellenbosch is ook te ontdekken via de 24 éénminuutfilms van Emma Lesuis.

 

Vertel het verder: