Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Oproep: deBuren zoekt jong schrijftalent!

Parijs, Parijs, driewerf Parijs! Al twee keer eerder vertrok er een groep jong schrijftalent met deBuren naar Stichting Biermans-Lapôtre in Parijs. Ze spraken ter plaatse met auteurs als David Van Reybrouck en Adriaan van Dis en lieten zich twee weken ongestoord inspireren door de Franse hoofdstad. In de zomer van 2014 is nu voor de derde keer een bijzondere residentie voorzien. Enthousiast? Aanmelden kan uiterlijk tot en met maandag 17 maart 2014. In samenwerking met de Brakke Grond.
Door deBuren op 31 jan 2014
Tekst

Parijs, Parijs, driewerf Parijs!

Opnieuw trekken we met schrijftalenten naar de Franse grootstad

Al tweemaal eerder, in 2012 en 2013, ging een groep jonge schrijvers, journalisten en kunstenaars met deBuren in residentie in Parijs, in het Huis Biermans-Lapôtre. Ze spraken ter plaatse met onder meer Yves Leterme, David Van Reybrouck en Adriaan van Dis. Na hun residentie schreven zij artikelen, reportages, kortverhalen en gedichten die terechtkwamen in De Groene Amsterdammer, Trouw, NRC Handelsblad, Das Magazin, rekto:verso, op hard//hoofd, de-gids.nl en deBuren.eu. Tijdens presentatiemomenten in Antwerpen, Brussel en Amsterdam traden de deelnemers op en brachten ze hun teksten ten gehore.

Ook in 2014 verwelkomen wij in samenwerking met de Brakke Grond journalisten en kunstenaars in dit mooie huis. deBuren roept hierbij schrijftalent op om zich kandidaat te stellen voor de residentie van 2014. Deze vindt plaats van 29 juni tot en met 13 juli 2014. Reis- en spijskosten worden vergoed. Na afloop van de residentie leveren de deelnemers twee teksten in waarin zij op hun eigen wijze reflecteren op de problemen en kansen van de grootstad in Europa.

Enthousiast geworden? Meld je nu aan! Hier vind je alle voorwaarden voor deelname.

Nieuwsgierig naar eerdere deelnemers? Hier zijn hun teksten te lezen!

 


Vertel het verder: