Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014

Jonge kunstcritici worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de vierde editie van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek. Met deze prijs zetten we ons in om de discussie over en de productie van kunstkritiek en kunstjournalistiek in het Nederlands-Vlaams taalgebied te bevorderen en te vernieuwen. Meer informatie over de categorieën en inzendingseisen vind je hier. De deadline voor de PJKK 2014 is 12 september 2014.
Door deBuren op 25 jun 2014
Tekst

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten die schrijft over hedendaagse beeldende kunst. De prijs wil jonge kunstcritici stimuleren en de aandacht voor kwalitatief hoogstaande kunstkritiek en kunstjournalistiek in de mainstream media vergroten. De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een initiatief van de Appel arts centre, Vlaams Nederlands Huis deBuren, het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, STUK en Witte de With, Center for Contemporary Art.

In 2014 wordt de tweejaarlijkse prijs voor de vierde keer uitgereikt, in de categorieën ‘essay', ‘recensie' en ‘visuele kritiek'. De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek richt zich op critici tot 35 jaar. Deadline: 12 september 2014. Zie voor meer informatie jongekunstkritiek.net.

Vertel het verder: