Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Win twee keer kaarten voor de Maand van de Geschiedenis

Woensdag 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis met het Openingsfestival op Huis Doorn. Het festival is de ontmoetingsplek voor liefhebbers van geschiedenis, politiek, literatuur, theater en muziek. Verruim je blik, laat je verrassen en verken op woensdag 1 oktober samen met vrienden, collega's, familie of bondgenoten het thema van de Maand van de Geschiedenis 2014: Vriend & Vijand. We geven tickets weg voor het Openingsfestival én voor de Nacht van de Geschiedenis!
Door deBuren op 22 sep 2014
Tekst

Woensdag 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis met het Openingsfestival op Huis Doorn. Het festival is de ontmoetingsplek voor liefhebbers van geschiedenis, politiek, literatuur, theater en muziek. Verruim je blik, laat je verrassen en verken op woensdag 1 oktober samen met vrienden, collega's, familie of bondgenoten het thema van de Maand van de Geschiedenis 2014: Vriend & Vijand.

 

!!! WIN EEN TICKET VOOR HET OPENINGSFESTIVAL !!!

deBuren presenteert tijdens het Openingsfestival het WOI-themanummer van The Low Countries: Piet Chielens (directeur In Flanders Fields) en literatuurhistorica Jacqueline Bel (VU) gaan in gesprek met Luc Devoldere (hoofdredacteur Ons Erfdeel) over euforie die omsloeg in desillusie. Dichteres Astrid Lampe draagt oorlogspoëzie voor. Lees meer »

deBuren en Ons Erfdeel mogen 15 tickets (t.w.v. € 15) weggeven voor het Openingsfestival op Huis Doorn. Mail uw naam en adres naar info@deburen.eu en maak kans op een vrijkaartje!

 

!!! WIN EEN DUOTICKET VOOR DE NACHT VAN DE GESCHIEDENIS OP 18 OKTOBER

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum lanceert deBuren de nieuwe programmareeks Grote Woorden (2014-2018). Hoogleraar Geert Buelens (Europa Europa!) spreekt met Christopher Clark (Slaapwandelaars) en Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn) en presenteert een programma met minicolleges over de Eerste Wereldoorlog, poëzievoordrachten door Maud Vanhauwaert en muziek door de zangers van het Pancras Consort. Lees meer »

deBuren geeft duotickets (t.w.v. € 50) aan vijf mensen die het interessantste antwoord geven op de volgende vraag.

Welk kunstwerk uit het Rijksmuseum past volgens u het best bij het thema 'Vriend & Vijand' en waarom?

Formuleer uw antwoord als reactie op dit bericht en win een historisch sterke avond voor twee!

Vertel het verder: