Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wie goed kan KIEZEN is een gelukkig mens

De zon is al een tijdje buiten strijd maar deBuren garandeert jou een schitterend najaarsprogramma (pdf) om volop uit te KIEZEN. Op het menu staan een nieuwe culinaire documentairereeks om letterlijk je vingers bij af te likken, een debatreeks met de politici van de toekomst, literaire avonden rondom Boon en Van Ostaijen en ontmoetingen met internationale gasten zoals Christopher Clark, Malkit Shoshan, Peter Sloterdijk, Brigitte Kaandorp en Jeroen Krabbé.
Door deBuren op 26 aug 2014
Tekst

De zon is al een tijdje buiten strijd maar deBuren garandeert jou een schitterend najaarsprogramma om volop uit te KIEZEN. Op het menu staan een nieuwe culinaire documentairereeks om letterlijk je vingers bij af te likken, een debatreeks met de politici van de toekomst, literaire avonden rondom Boon en Van Ostaijen en ontmoetingen met internationale gasten zoals Christopher Clark, Malkit Shoshan, Peter Sloterdijk, Brigitte Kaandorp en Jeroen Krabbé.

 

 

De programmabrochure, met een voorwoord over KIEZEN van directeur Dorian van der Brempt, kun je ophalen in tal van culturele organisaties of als pdf downloaden. Blijf ook op de hoogte van wat er leeft bij deBuren via Facebook en Twitter.


Hoogtepunten en nieuwe reeksen

We starten meteen met een nieuwe reeks culinaire documentaires, gecombineerd met een gesprek en een lekkere lunch: kom over de middag naar Cook&Look onder het genot van verse Zeeuwse mosselen, broodjes garnaalkroket en pasta vongole.

Zijn liberalisme en socialisme nog politiek relevant? Jonge partijbonzen is een nieuwe debatreeks met de jongste generatie Vlaamse en Nederlandse voorzitters van de ‘traditionele' partijen, te beginnen met de socialisten en liberalen. Bart Brinckman (politiek verslaggever van De Standaard) modereert.

Een van de literaire hoogtepunten wordt ongetwijfeld de presentatie van Miavoye in de Brakke Grond: een ode aan Paul van Ostaijen van Koen Peeters, Pascal Verbeken, Peter Holvoet-Hanssen en Koen Broucke. Een melancholische fuck you aan de sterfelijkheid, gepresenteerd in de vorm van Waumans en Victoria's Groot Internationaal Literair Variété Spektakel.

De Eerste Wereldoorlog is een belangrijke themalijn dit najaar.

  • In het Nederlandse Huis Doorn geven we samen met Ons Erfdeel de aftrap van de Maand van de Geschiedenis rond het thema 'Vriend & Vijand'. De Nacht van de Geschiedenis brengen we dan weer door in het Amsterdamse Rijksmuseum met Geert Buelens, Christopher Clarke, Stefan Hertmans die onze nieuwe reeks Grote Woorden opstarten.  !!! WIN !!!   We geven tickets weg voor het Openingsfestival én voor de Nacht van de Geschiedenis! Lees meer »
  • De filosofische lezingenreeks ‘De Groote Oorlog in ons hoofd' van Het zoekend hert en deBuren sluiten we af in december met de grote Duitse denker Peter Sloterdijk

Grande dame

Nog een bijzonder grote persoonlijkheid om naar uit te kijken, maar dan uit de kleinkunst, is de onovertroffen Brigitte Kaandorp, wier begrafenis we samen vieren tijdens IM op 30 november in Oostende. In oktober is Jeroen Krabbé te gast in deze macabermooie reeks.

Openingfeest

Neem ons programma eens door, maak je KEUZE, en reserveer alvast je plaatsen. Wij hopen je te zien op 11 september in de Leopoldstraat in Brussel. Dan openen actrice Jessa Wildemeersch en accordeonist Tuur Florizoone het seizoen met de opvoering van de kleine Eva uit de kromme bijlstraat van L.P. Boon.

 

Vertel het verder: