Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Mirke Kist wint met 'Twister' de Korte Golf-radiowedstrijd

Hoe snel kan jij 10x deze tongtwister foutloos uitspreken? Mirke Kist wint met Twister. Doe mee en win een prachtige cd-box!
Door deBuren op 11 dec 2014
Tekst
Korte Golf

Vorige zondag zaten Vlaamse en Nederlandse hoorspelenthousiastelingen gezellig samen in de Brakke Grond voor de finale van de Korte Golf-radiowedstrijd. Net als vorig jaar werden mensen uitgedaagd een radiodocumentaire of hoorspel te maken van drie minuten. De opdracht was: verwerk een bevrijding in het verhaal, samen met het geluid van iets dat drupt én stop een stuk speelgoed in de titel. Bijna vijftig mensen stuurden een radioverhaal in. Na het horen van de beste inzendingen mochten de aanwezigen stemmen op hun favoriet en de jury maakte de winnaar van de juryprijs bekend na korte gesprekjes met de beste radiomakers uit Vlaanderen en Nederland.

Mirke Kist won de juryprijs met Twister! De jury: 'De maakster laat horen hoeveel geluiden het snijden van een appel kan maken, en gebruikt het bijna als muziek.'

 

 

!!! Oproep !!! Doe mee aan de tongtwister-wedstrijd en win een prachtige cd-box met twintig Radioboeken!

 

De publieksprijs ging naar Een knuffelbeer met dezelfde naam van Gustaaf Haan, die vorig jaar met de juryprijs naar huis ging. Opnieuw had hij een steengoed verhaal. De selectie van de beste Korte Golven was de afgelopen twee zondagen te horen op de NPO Radio 1! Nu staan alle 47 inzendingen online. Ook buiten de longlist was er veel moois te horen, dus ga vooral lekker struinen!


Bekijk hier het juryverslag met de bespreking van de genomineerden.

 

 

Het NOS jeugdjournaal bracht zondag een reportage over het hoorspel De verloren voetbal, gemaakt door groep 8 van OBS De Tuimelaar uit Veghel. Zij wonnen er de Korte Golf aanmoedigingsprijs mee.



Korte Golf is een Vlaams-Nederlandse wedstrijd voor de mooiste radiodocumentaires en hoorspelen van drie minuten, georganiseerd door Grenzeloos Geluid (NL), In The Dark  (BE), deBuren en de Brakke Grond. Met de steun van Bax-shop.nl.

 

!!! Oproep !!! Doe mee aan onze tongtwisterwedstrijd!

Hoe snel kan jij 10x deze tongtwister foutloos uitspreken?

Mirke Kist wint met Twister, Mirke Kist wint met Twister, ...

 

 

Doe mee en win deze prachtige uitgave Radioboeken voor Europalia en Europa, een cd-box met twintig luisterverhalen, voorgelezen door de auteurs zelf, waaronder Abdelkader Benali, Hafid Bouazza, Lieve Joris, Joke van Leeuwen, Ellen Ombre, ...


>> Spreek jouw poging in met je smartphone of opnameapparaatje en stuur die voor 22.12 naar miet[at]deburen.eu. De drie rapste en radste tongen winnen!

 

Vertel het verder: