Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Open oproep cultuurprogramma Nederlands EU-voorzitterschap

In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de EU. Zoals gebruikelijk zal er in het kader van dat voorzitterschap ook een cultureel programma worden georganiseerd. Inmiddels is er een open oproep uitgegaan om deel te nemen aan het Future Europe Festival, onderdeel van dat programma. Voor alle duidelijkheid: de oproep staat ook open voor Belgische deelnemers. De deadline om voorstellen in te dienen is 3 mei 2015.
Door deBuren op 7 apr 2015
Tekst

In de eerste helft van 2016 is Nederland voor het eerst sinds 2004 weer voorzitter van de EU. Zoals gebruikelijk zal er in het kader van dat voorzitterschap ook een cultureel programma worden georganiseerd. Inmiddels is er een open oproep uitgegaan om deel te nemen aan het Future Europe Festival, onderdeel van dat programma. Voor alle duidelijkheid: de oproep staat ook open voor Belgische deelnemers. De deadline om voorstellen in te dienen is 3 mei 2015.

Het Future Europe Festival is een eenmalig, groots opgezet cultureel festival met podiumkunsten, beeldende kunst, design en storytelling. Het wordt in 2016 in Amsterdam gehouden als onderdeel van het Cultureel Programma rond het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. De organisatie beoogt een festival dat openstaat voor nieuwe, prikkelende ideeën. Dit kan zich tonen zowel in het maakproces als in het eindresultaat. Innovatieve en creatieve makers worden opgeroepen om hun plannen te presenteren en samen met de andere deelnemers nieuwe verbindingen aan te gaan. Het project richt zich op de nieuwe generatie makers, regisseurs kunstenaars, designers, denkers, acteurs, componisten, musici, dichters, modeontwerpers, fotografen en filmers die de toekomst van Europa vorm willen geven en antwoorden formuleren op de urgente transitievraagstukken van deze tijd (duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, migratie en sociale innovatie).

Meer informatie over regels en procedure en het formulier voor deelname vindt u hier: www. eu2016futureeurope.nl

 

Vertel het verder: