Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vlaams-Nederlandse journalistenbeurs

Vlaanderen en Nederland loven een onderzoeksbeurs uit aan journalisten die een relevant en actueel thema in de Lage Landen onder de loep nemen. Wie werkervaring wil opdoen in een Nederlandse of Vlaamse redactie, maakt kans op een uitwisselingsbeurs. Vraag een van beide beurzen aan voor 1 februari.
Door deBuren op 9 dec 2015
Tekst

Vlaanderen en Nederland loven een onderzoeksbeurs uit aan journalisten die een relevant en actueel thema in de Lage Landen onder de loep nemen. Wie werkervaring wil opdoen in een Nederlandse of Vlaamse redactie, maakt kans op een uitwisselingsbeurs

 

De onderzoeksbeurs

Wat?

Een onafhankelijke vakjury verdeelt 22.000 euro onder de aanvragers. Doorslaggevende criteria: diepgang en originaliteit

Voorwaarden

  • Een actueel en voor Vlaanderen en/of Nederland relevant onderwerp.
  • Grondig onderzoek.
  • Een duidelijke link naar de Lage Landen in het onderwerp, het onderzoek of bij de onderzoekers.
  • Publicatiegarantie door een gevestigd medium.


Hoe?

Download het aanvraagformulier voor de onderzoeksbeurs en dien je plan in vóór 1 februari 2016.

Uitgewerkte ideeën kunnen tot 15 januari 2016 eenmalig voor advies voorgelegd worden aan de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Meer info via coaching@vvoj.nl.

 

De uitwisselingsbeurs

Wat?

Geen onderzoeksambities maar wel een gezonde interesse voor je buren? De uitwisselingsbeurs geeft je de kans om 2 maanden aan de slag te gaan bij een Nederlandse of Vlaamse redactie. Als gastredacteur word je ondergedompeld in een andere werk- en leefcultuur. 

Voorwaarden

Je vindt zelf een werkplaats.

Hoe?

Download het aanvraagformulier voor de uitwisselingsbeurs en dien je motivatie en plan van aanpak in vóór 1 februari 2016.

Alle informatie vind je op www.vlaamsevertegenwoordiging.nl of belgie.nlambassade.org!

Vertel het verder: