Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren zoekt schrijftalent voor residentie in Parijs

Elke zomer stuurt deBuren schrijftalent naar Parijs om aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Deelnemen? Waag je kans!
Door deBuren op 20 jan 2018
Oproep
Literatuur
Schrijfresidentie Parijs
Het notitieboekje van Maud Vanhauwaert (Schrijfresidentie 2012)
De schrijverskamers volgens Emma RIngelding (Schrijfresidentie 2016)

Voor schrijvers, dichters, journalisten, radiomakers, stripauteurs, theatermakers en andere woordkunstenaars


In 2018 organiseert deBuren voor de zevende keer een residentie in Parijs voor jong schrijftalent. Twee weken lang vormt het prachtige huis van de stichting Biermans-Lapôtre de uitvalsbasis om de grootstad te ontdekken en aan nieuw materiaal te werken. De deelnemers leren over de grenzen heen elkaars werk kennen en gaan in gesprek met prominente figuren uit het literaire veld en het medialandschap.

 

 

Met deBuren naar Parijs

 

Wie gingen je voor? Onder anderen Lize Spit, Charlotte Van den Broeck, Rebekka de Wit, Nina Polak, Marieke Rijneveld, Alma Mathijssen, Carmien Michels, Pete Wu, Lies Van Gasse, Julie Cafmeyer, Sabrine Ingabire, Tjeerd Posthuma, Lotte Lentes en Yousra Benfquih.

 

Ze gingen er in gesprek met onder meer schrijvers David Van Reybrouck en Adriaan van Dis, dichter Maud Vanhauwaert, prof.dr. Gloria Wekker, uitgever Annette Portegies en minister Sven Gatz.

 

Tijdens hun verblijf schreven de deelnemers artikelen, reportages, korte verhalen en gedichten die gepubliceerd werden in onder meer De Morgen, Knack, NRC, Das Magazin, Het Liegend Konijn, DW B, op hard//hoofd, Mister Motley, de-gids.nl, onserfdeel.be en deBuren.eu. Ze brachten het resultaat ook op de planken tijdens presentatiemomenten in Brussel en Amsterdam.

 


Opgelet! We mogen een dag langer naar Parijs. De residentie start op 30 juni i.p.v. 1 juli

 

 

Zin om mee te gaan deze zomer?

Kijk hoe je je kandidaat kunt stellen.

Waag je kans!

Meer weten over dit project? Alle info op www.deburen.eu/parijs

Vertel het verder: