Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

citybooks stuurt jonge schrijvers naar Duitsland

Nederland en Vlaanderen zijn samen gastland tijdens de Frankfurter Buchmesse, het walhalla voor boekenwurmen, en dat zullen de Duitsers geweten hebben! citybooks stuurt Maarten van der Graaff naar Karlsruhe en Carmien Michels naar Münster.
Door deBuren op 22 jul 2016
Tekst


Ter ere van de befaamde Frankfurter Buchmesse sturen we de jonge dichters Maarten van der Graaff naar Karlsruhe en Carmien Michels naar Münster.

 

 

Wat is citybooks?

deBuren stuurt gerenommeerde schrijvers en kunstenaars de wereld rond. Hun opdracht: maak een stadsportret. Het resultaat? citybooks: kortverhalen, gedichten, essays en fotoreportages van Utrecht tot Jakarta! Lees, luister en bekijk ze op www.citybooks.eu

Wie zijn Maarten van der Graaff en Carmien Michels?

Maarten van de Graaff (Nederland, 1987) debuteerde in 2013 met de bundel Vluchtautogedichten bij uitgeverij Atlas Contact. In 2014 werd deze bundel met de C. Buddingh'-prijs bekroond. Dood werk, zijn tweede bundel, is in het voorjaar van 2015 verschenen. Hij publiceerde poëzie en proza in verschillende tijdschriften en is veel op de podia te vinden. Hij is redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.

 

Voor citybooks schrijft hij een stadsportret van Karlsruhe.

Carmien Michels (België, 1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als afstudeerproject schreef ze haar debuutroman We zijn water, (2013, De Bezige Bij) die de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014 haalde. Haar tweede roman Vraag het aan de bliksem verscheen in 2015 bij Uitgeverij Polis.
In 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam sleepte ze in 2014 de publieksprijs in de wacht. In 2016 won ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en werd ze derde op het Wereldkampioenschap.
Ze staat op tal van podia, organiseert, presenteert, doceert en werkt samen met artiesten van alle slag. In 2016 toert ze met de muziektheatervoorstelling BARTóK, voert ze onderzoek naar taalstimulering aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en schrijft ze in buitenlandse oorden aan haar poëziedebuut. Deze zomer gaat ze met deBuren op schrijfresidentie in Parijs.

Voor citybooks schrijft ze een stadsportret over MünsterOok schrijvers Alida Bremer Erik Lindner en fotograaf Sofie Knijff verblijven twee weken in deze stad in opdracht van citybooks.  

 

Op naar Duitsland voor de Frankfurter Buchmesse

De Frankfurter Buchmesse (19 t.e.m. 23 oktober 2016) is de meest imposante boekenbeurs ter wereld. Onder het motto 'Dit is wat we delen' kapen Nederland en Vlaanderen samen de eer weg om als gastland op te treden en meer dan 120 auteurs af te vaardigen. Alle literaire genres komen daarbij aan bod: fictie, non-fictie, poëzie, kinder- en jeugdliteratuur en strips, maar er is ook aandacht voor beeldende kunst, film, podiumkunsten en de creatieve industrie uit Nederland en Vlaanderen. Blader door het volledige Vlaams-Nederlandse programma.

 

Lees, luister en bekijk alle stadsportretten op www.citybooks.eu

 

Vertel het verder: