Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Theaterschrijvers gezocht

Drie theaterauteurs worden een week lang opgesloten  in de Monty. Ze werken in opperste concentratie aan een nieuwe theatertekst en krijgen persoonlijke begeleiding. Een theatergezelschap brengt hun werk op de planken. Stel je kandidaat!
Door deBuren & Kultuurfaktorij Monty op 8 mrt 2017
Oproep

Kultuurfaktorij Monty organiseert samen met deBuren de tiende editie van Het Schrijversgevang. Met het Schrijversgevang wil Monty een oefenruimte bieden aan beloftevolle theaterauteurs, hen stimuleren en een impuls betekenen voor het schrijven van Nederlandstalige theaterteksten.

 

Theaterschrijvers in eenzame opsluiting

Drie theaterschrijftalenten worden op maandag 4 september 2017 opgesloten in de Monty, op vrijdagavond dragen ze hun tekst over aan het theatergezelschap dat het stuk op zondag 10 september 2017 op de planken zet.

Schrijversgevang (o.; g.mv.) (mont.) [van schrijven en vangen]: ruimte waarin schrijvers, al dan niet vrijwillig, in verzekerde bewaring gehouden worden en aangemaand tot het produceren van één theatertekst op één week tijd: ‘Wij zouden allemaal in ‘t schrijversgevang zitten. Tezamen. Zou proper zijn!' (Hugo Claus)

Wil jij dit najaar opgesloten zitten in Het Schrijversgevang en een nieuwe theatertekst schrijven? Overtuig ons dan met je beste theatertekst tot nog toe!

 

Wat bieden wij?

  • De tien beste deelnemers krijgen persoonlijke feedback van een redacteur en worden uitgenodigd voor een theaterschrijfworkshop in mei bij deBuren.
  • De drie finalisten mogen deelnemen aan het Schrijversgevang en krijgen persoonlijke begeleiding door een ervaren theaterschrijver.
  • De resultaten van het schrijversgevang worden op zondag 10 september 2017 opgevoerd in Kultuurfaktorij Monty.
  • Naast kost en inwoon ontvangen de schrijvers een redelijke financiële vergoeding.

 

Hoe deelnemen?

  • Stuur vóór vrijdag 31 maart 2017 om 12:00 een zelfgeschreven, Nederlandstalige theatertekst naar schrijversgevang@monty.be
  • Hou 4 tot en met 10 september 2017 vrij in je agenda.
  • De tekst die je instuurt, hoeft geen nieuwe tekst te zijn, het mag een stuk zijn dat al gespeeld is. De lengte is vrij. Er is geen leeftijdsgrens. Vrijdag 14 april hoor je of je bij de beste tien bent.
 
Organisatie: Monty Kultuurfaktorij i.s.m. deBuren
 
 

Op zoek naar andere initiatieven voor schrijvers? Volg deBuren op Facebook of schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Vertel het verder: