Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

citybooks @ Europalia Indonesia

Literaire middag met Annelies Verbeke, Gustaaf Peek en Bouke Billiet
citybooks Jakarta © Amran Malik Hakim

Annelies Verbeke, Gustaaf Peek en Bouke Billiet gingen op uitnodiging van deBuren twee weken naar Indonesië om een citybook te schrijven. Tijdens EUROPALIA INDONESIA gaan deze auteurs in gesprek met Jildou Fabriek over hun ervaringen in Jakarta en Semarang.

Over EUROPALIA

Sinds 1969 nodigt de kunstbiënnale EUROPALIA uit om de kunst en cultuur van een gastland te ontdekken. Het festival beperkt zich niet tot één genre of discipline. Van 10.10.2017 tot 21.01.2018 zoomt EUROPALIA in op de traditionele en hedendaagse cultuur van Indonesië. Het tweejaarlijkse festival biedt een nieuwe kijk op het gastland aan de hand van talrijke artistieke uitwisselingen en creaties, tentoonstellingen, dans, muziek – met de gamelan in de hoofdrol –, literatuur en film.

 

Over citybooks

citybooks zijn unieke literaire stadsportretten: korte verhalen, gedichten of essays door internationale auteurs en kunstenaars over intussen al meer dan 25 steden. In Indonesië landde citybooks in Semarang en Jakarta. In elke stad lieten vijf auteurs en een fotograaf zich inspireren om een citybook te schrijven. Daarnaast maakte een fotograaf een visueel stadsportret in 24 foto’s. De verhalen en foto’s zijn gratis te lezen, beluisteren en te downloaden in het Nederlands, Engels, Frans en Indonesisch op www.citybooks.eu

 

EUROPALIA INDONESIA

citybooks Semarang

Met zijn vele gezichten biedt Semarang plaats aan duizenden herinneringen. Via citybooks en door de vruchtbare samenwerking tussen Widya Mitra, het Erasmus Taalcentrum, het Erasmus Huis, de Nederlandse Ambassade en deBuren worden deze oude herinneringen het gedeeld erfgoed van een nieuwe generatie. De Vlaamse schrijver Bouke Billiet, de Nederlandse auteur Gustaaf Peek en de Indonesische schrijvers Tubagus P. Svarajati, Candra Dewi en Triyanto Tiwikromo schreven ieder een tekst geïnspireerd door de historische havenstad. Fotograaf Dadang Pribadi zorgde voor de fotoreeks.

 

citybooks Jakarta

Na de editie in Semarang landde citybooks in de hypermoderne hoofdstad Jakarta. Samen met de Nederlandse Ambassade en het Erasmus Taalcentrum nodigde deBuren de drie beloftevolle Indonesische auteurs Veronica B. Vonny, Akidah Gauzillah en Sihar Ramses Simatupang uit. Ook twee Nederlandstalige schrijvers waren te gast: Annelies Verbeke dompelde zich onder in de culturele rijkdom van de Aziatische megalopool. De Surinaamse schrijfster Ruth San A Jong maakt het rijtje compleet. Voor het beeldende luik trok fotograaf Amran Malik Hakim de megalopool in.

Literatuur

Dit evenement vond plaats op zaterdag 18 november 2017

EUROPALIA Festival Centre, Dynastiegebouw, Kunstberg 5, Brussel

Vertel het verder: